Άνοιγμα πισίνας... έτσι γίνεται!

Η ζεστή εποχή είναι τώρα κοντά. Και ήδη ανυπομονείτε για τη στιγμή που η πισίνα σας θα είναι ξανά έτοιμη! Γιατί, λοιπόν, να μην προετοιμαστούμε σωστά, αναθεωρώντας όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το άνοιγμα;  

Πρώτον, το χειμερινό εξώφυλλο. Αφαιρέστε το, αφήστε το να στεγνώσει καλά στο ύπαιθρο και μετά ξεκινήστε τους μεγάλους ελιγμούς!!! 

 Ένα κιτ εξοικονόμησης που περιέχει όλα τα απαραίτητα χημικά προϊόντα για την απολύμανση του νερού της πισίνας σας στο μέγιστο!  

Ορίστε λοιπόν τα 5 βασικά βήματα για το τέλειο άνοιγμα!

1. Αφαιρέστε όλα τα αντιψυκτικά εξαρτήματα 

Αφαιρέστε τους αντιψυκτικούς πλωτήρες, τα καπάκια εξαερισμού, τους αντισταθμιστές skimmer και όλα τα άλλα αντιψυκτικά. Αν δείτε φυσαλίδες αφού αφαιρέσετε τα καπάκια, αυτό είναι φυσιολογικό. Εξαρτάται από τους σωλήνες που άδειασαν όταν έκλεισε η πισίνα για το χειμώνα. 

2. Συναρμολογήστε ξανά τα εξαρτήματα της πισίνας 

Τοποθετήστε τα αξεσουάρ που αφαιρέσατε κατά το κλείσιμο: σκάλες, τραμπολίνα, χειρολισθήρες, θερμόμετρο... Και ξεκινήστε να εισάγετε νερό στην πισίνα εάν χαμηλώσετε τη στάθμη του νερού κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

3. Επανεκκινήστε το σύστημα φιλτραρίσματος 

Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται για να ελέγξει εάν υπάρχουν προβλήματα διαρροής. Είναι πιθανό η αντλία να μην μπορεί να ρουφήξει το νερό στην αρχή και θα πρέπει να το βοηθήσετε εισάγοντας νερό με έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου μέσα στο skimmer. Θα μπορούσε επίσης να συμβεί η πίεση του μετρητή να είναι υψηλή: σε αυτήν την περίπτωση είναι καλή ιδέα να κάνετε αντίστροφη πλύση. 

4. Αφαιρέστε τα υπολείμματα και τους τοίχους με βούρτσα 

Τώρα καθαρίστε τα φύλλα και τα υπολείμματα στην επιφάνεια με την επίπεδη οθόνη, ενώ τα μεγαλύτερα υπολείμματα στο κάτω μέρος της πισίνας καθαρίζονται με την οθόνη σακούλας. Στερεώστε την κυρτή βούρτσα στον τηλεσκοπικό άξονα και τρίψτε τα τοιχώματα και το κάτω μέρος της πισίνας για να αφαιρέσετε τα κολλημένα υπολείμματα ή χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για υπολείμματα στο κάτω μέρος. 

Πρώτα, ελέγξτε ότι το νερό σας έχει pH μεταξύ 7,2 και 7,6 και ότι το σύστημα φιλτραρίσματος λειτουργεί. Στη συνέχεια, ρίξτε το Dichloro56 στη δόση που αναγράφεται στην ετικέτα και ανάλογη με το μέγεθος της πισίνας σας. Είναι η λεγόμενη χλωρίωση σοκ, δηλαδή μια υψηλή δόση χλωρίου για την απολύμανση του νερού και την καταστροφή των μολυσμένων σωματιδίων. 

Αμέσως μετά είναι η σειρά του φυκοκτόνου, πάντα στις συνιστώμενες δόσεις. Έτσι, αποφεύγεται και ο κίνδυνος σχηματισμού φυκιών. Περίπου κάθε δύο ώρες, ελέγχετε το επίπεδο pH. Μετά τη δόση χλωρίου, σίγουρα θα το βρείτε υψηλότερο από την προηγούμενη μέτρηση. Αυτό που χρειάζεται για να το επαναφέρεις στο σωστό εύρος τιμών είναι το PhMinus. 

Τώρα, ξέρετε όλα όσα πρέπει να κάνετε… η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει.