Η πισίνα πάντα καθαρή

Ας διαλύσουμε ένα ταμπού. Ένας αστικός μύθος που υπάρχει από αμνημονεύτων χρόνων. Δεν είναι αλήθεια ότι η συντήρηση της πισίνας διαρκεί πολύ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι καλή οργάνωση και επιμονή για να κάνετε κάποιες απλές ενέργειες, άλλες καθημερινές, άλλες εβδομαδιαία. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Χωρίς ποιος ξέρει τι μεγάλη προσπάθεια. 

Είναι μικρά κόλπα για να έχετε πάντα καθαρό και υγιεινό νερό πισίνας. Ας τους δούμε όμως μαζί… 

ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 

Ας ξεκινήσουμε από το abc... 

Εξαιρετική συνήθεια είναι να οπλίζεστε με δίχτυ και να  «ψαρεύετε» φύλλα και άλλα υπολείμματα ορατά στην επιφάνεια.  Αυτά μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στο βρώμικο νερό. Στη συνέχεια, κάντε ένα γρήγορο καθάρισμα στον πάτο, αν χρειαστεί περάστε την ηλεκτρική σκούπα λάσπης, και στα τοιχώματα της δεξαμενής, ακόμα και με μια απλή βούρτσα. Προσπαθήστε να βρείτε μια ώρα της ημέρας για να κάνετε αυτές τις δραστηριότητες τακτικά, ώστε να μην τις ξεχνάτε. Για παράδειγμα, κάθε απόγευμα αφού έχει βγει από το νερό και ο τελευταίος σκληροπυρηνικός κολυμβητής.  

Ελέγξτε τη στάθμη του νερού.  Εάν έχετε πισίνα με σύστημα φιλτραρίσματος skimmer, μην την αφήσετε να πέσει κάτω από τα 3/4 της διαδρομής προς τα κάτω. Εάν η πισίνα σας υπερχειλίζει, αφήστε το επίπεδο στην άκρη της πισίνας.  

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΑΞΗ 

Μία φορά την εβδομάδα, μην ξεχνάτε να  ελέγχετε  τις τιμές pH και χλωρίου.  Γνωρίζετε ότι υπάρχουν  κιτ δοκιμών  που σας επιτρέπουν να το κάνετε σε λίγα μόνο λεπτά. Κατ 'αρχήν, είναι πολύ καλό να το μετράτε κάθε επτά ημέρες, αλλά είναι καλή ιδέα να το ελέγχετε μετά από έκτακτες περιστάσεις, όπως μια καταιγίδα ή ένα πάρτι στην πισίνα που έχει προκαλέσει συνωστισμό.  

Ακόμη και μια  ματιά στο σύστημα φιλτραρίσματος  θα πρέπει να γίνει. Μπορείτε επίσης να το κάνετε χωρίς να απενεργοποιήσετε το μοτέρ φιλτραρίσματος: αδειάστε τα καλάθια skimmer και αντλίας και καθαρίστε τα καλά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο φίλτρο. 

Ο καθαρισμός  της  ίσαλο γραμμής  είναι μια άλλη πτυχή που δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το  υγρό απολιπαντικό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα και να εξαλείψετε τη βρωμιά. Για την εξάλειψη των αλάτων, είναι απαραίτητο να χαμηλώσετε ελαφρώς τη στάθμη του νερού και να εφαρμόσετε το υγρό καθαριστικό  απευθείας στην απόθεση αλάτων, διανέμοντάς το με ένα  λειαντικό σφουγγάρι . 

Αυτές είναι οι επεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιούνται σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση. Ο συνολικός χρόνος που διαθέτετε είναι περίπου 30 λεπτά. Πολύ μικρό. Και το αποτέλεσμα είναι ανεκτίμητο με την πισίνα σας πάντα σε υπέροχη φόρμα!!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πόσες αγκαλιές μπορεί να σας δώσει η πισίνα σας; Νωρίς το πρωί ή το ηλιοβασίλεμα, τα ζεστά απογεύματα ή τα έναστρα βράδια… σε γιορτινή παρέα, σε ρομαντικό πρόσωπο, σε οικογενειακή συμβίωση… Έλα, όντως υπάρχουν καταστάσεις και όλα με έναν μόνο παρονομαστή που χαλάρωση και ηρεμία από κάθε πόρο… 

Εντάξει, συμφωνούμε, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να περιποιηθείτε την πισίνα σας! Οπως και? Πολύ απλό, διατηρώντας το πάντα τέλεια καθαρό μέσω της έγκαιρης και πλήρους συνήθους συντήρησης. Και επίσης να σας βοηθήσουμε με τα 10 κορυφαία προϊόντα για χειροκίνητο καθαρισμό… 

1.  Σφουγγάρι καθαρισμού πισίνας . Θα μπορούσε να συμβεί κατά μήκος της ίσαλου γραμμής του νερού να σχηματιστεί ένα ενοχλητικό πρασινωπό περίγραμμα που σίγουρα δεν σας κάνει να θέλετε να κολυμπήσετε. Η αφαίρεσή του είναι αρκετά απλή με αυτό το βολικό και πρακτικό αξεσουάρ . 

2.  Γωνιακή βούρτσα πισίνας . Όταν καθαρίζετε με το χέρι, μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσετε στις γωνίες των πισινών ή των σκαλοπατιών με μια κανονική βούρτσα και εδώ θα μπορούσαν να εγκατασταθούν κάποια υπολείμματα. Με τη βοήθεια αυτού του πινέλου μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τη βρωμιά στους πιο κρυφούς χώρους. 

3.  Καμπύλη βούρτσα αλουμινίου . Είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ για εβδομαδιαίο χειροκίνητο καθαρισμό. Χρήσιμο για τον καθαρισμό και το τρίψιμο των τοίχων και του πυθμένα. Και για να αφαιρέσετε το γλοιώδες στρώμα που σχηματίζεται λόγω φυκιών ή λόγω πολύ λεπτών υπολειμμάτων σκόνης. 

4.  Καμπύλη βούρτσα με ατσάλινες τρίχες .  Δημιουργήθηκε για όλες εκείνες τις τραχιές επιφάνειες όπου η βρωμιά κολλάει και δεν μπορείτε πλέον να την αφαιρέσετε. Απαραίτητο αν χρειάζεται να καθαρίσετε την άκρη της πισίνας, τις υπέργειες σκάλες και τα τραμπολίνα. 

5.  Επίπεδη οθόνη . Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μια πολύ μικρή ριπή ανέμου είναι αρκετή για να δείτε φύλλα, έντομα και άλλα μικρά συντρίμμια να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Αυτός ο τύπος οθόνης γίνεται το κατάλληλο αξεσουάρ για τη γρήγορη και εύκολη αφαίρεση όλων των υπολειμμάτων που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. 

6.  Δίχτυ τσάντας . Ιδανικό για την αφαίρεση χονδροειδών ακαθαρσιών που εναποτίθενται στον πάτο της πισίνας. Για όσους έχουν δέντρα και βλάστηση κοντά, αυτό το αξεσουάρ είναι απαραίτητο για την αφαίρεση των κλαδιών, αλλά και των μικρών πετρών που καταλήγουν στον πάτο. Και συλλέγει επίσης μικρά συντρίμμια. 

7.  Τηλεσκοπική ράβδος  244/488εκ. Χάρη στην καθολική προσάρτηση με κλιπ ,  μπορεί να συνδεθεί εύκολα σε όλα τα κοινά είδη καθαρισμού: δίχτυα, βούρτσες, ηλεκτρικές σκούπες λάσπης. Η τηλεσκοπική ράβδος σας επιτρέπει να φτάσετε εύκολα σε όλους τους χώρους της πισίνας, χωρίς κόπο. 

8.  Τηλεσκοπική ράβδος 375-750cm .  Αυτό το αξεσουάρ έχει σχεδιαστεί για μεγάλες πισίνες, δημόσιες πισίνες ή αθλητικά κέντρα. Είναι εξοπλισμένο με ένα γενικό κλιπ, ώστε τα περισσότερα είδη καθαρισμού να μπορούν να στερεωθούν σε αυτό: δίχτυα, βούρτσες, ηλεκτρικές σκούπες λάσπης. 

9.  Τριγωνική ηλεκτρική σκούπα λάσπης . Χρησιμοποιείται για την αφαίρεση όλων των υπολειμμάτων που επικάθονται στο κάτω μέρος. Τα τελευταία αναρροφούνται και αποστέλλονται στο φίλτρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για πισίνες που διαθέτουν φίλτρο, αντλία, είσοδο νερού πισίνας και επίσης skimmer. 

10.  Σωλήνας πλωτήρα . Αυτός ο εύκαμπτος σωλήνας, χωρίς τσακίσεις και εξαιρετικά ανθεκτικός στα χημικά, πρέπει να συνδεθεί με την ηλεκτρική σκούπα, έτσι ώστε τα υπολείμματα που επικάθονται στο κάτω μέρος να μπορούν να «συνοδευτούν» προς το φίλτρο. Είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ πλαστικό υλικό για αποφυγή μεγάλης καταπόνησης. 

 

Άνοιγμα πισίνας... έτσι γίνεται!

Η ζεστή εποχή είναι τώρα κοντά. Και ήδη ανυπομονείτε για τη στιγμή που η πισίνα σας θα είναι ξανά έτοιμη! Γιατί, λοιπόν, να μην προετοιμαστούμε σωστά, αναθεωρώντας όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το άνοιγμα;  

Πρώτον, το χειμερινό εξώφυλλο. Αφαιρέστε το, αφήστε το να στεγνώσει καλά στο ύπαιθρο και μετά ξεκινήστε τους μεγάλους ελιγμούς!!! 

 Ένα κιτ εξοικονόμησης που περιέχει όλα τα απαραίτητα χημικά προϊόντα για την απολύμανση του νερού της πισίνας σας στο μέγιστο!  

Ορίστε λοιπόν τα 5 βασικά βήματα για το τέλειο άνοιγμα!

1. Αφαιρέστε όλα τα αντιψυκτικά εξαρτήματα 

Αφαιρέστε τους αντιψυκτικούς πλωτήρες, τα καπάκια εξαερισμού, τους αντισταθμιστές skimmer και όλα τα άλλα αντιψυκτικά. Αν δείτε φυσαλίδες αφού αφαιρέσετε τα καπάκια, αυτό είναι φυσιολογικό. Εξαρτάται από τους σωλήνες που άδειασαν όταν έκλεισε η πισίνα για το χειμώνα. 

2. Συναρμολογήστε ξανά τα εξαρτήματα της πισίνας 

Τοποθετήστε τα αξεσουάρ που αφαιρέσατε κατά το κλείσιμο: σκάλες, τραμπολίνα, χειρολισθήρες, θερμόμετρο... Και ξεκινήστε να εισάγετε νερό στην πισίνα εάν χαμηλώσετε τη στάθμη του νερού κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

3. Επανεκκινήστε το σύστημα φιλτραρίσματος 

Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται για να ελέγξει εάν υπάρχουν προβλήματα διαρροής. Είναι πιθανό η αντλία να μην μπορεί να ρουφήξει το νερό στην αρχή και θα πρέπει να το βοηθήσετε εισάγοντας νερό με έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου μέσα στο skimmer. Θα μπορούσε επίσης να συμβεί η πίεση του μετρητή να είναι υψηλή: σε αυτήν την περίπτωση είναι καλή ιδέα να κάνετε αντίστροφη πλύση. 

4. Αφαιρέστε τα υπολείμματα και τους τοίχους με βούρτσα 

Τώρα καθαρίστε τα φύλλα και τα υπολείμματα στην επιφάνεια με την επίπεδη οθόνη, ενώ τα μεγαλύτερα υπολείμματα στο κάτω μέρος της πισίνας καθαρίζονται με την οθόνη σακούλας. Στερεώστε την κυρτή βούρτσα στον τηλεσκοπικό άξονα και τρίψτε τα τοιχώματα και το κάτω μέρος της πισίνας για να αφαιρέσετε τα κολλημένα υπολείμματα ή χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για υπολείμματα στο κάτω μέρος. 

Πρώτα, ελέγξτε ότι το νερό σας έχει pH μεταξύ 7,2 και 7,6 και ότι το σύστημα φιλτραρίσματος λειτουργεί. Στη συνέχεια, ρίξτε το Dichloro56 στη δόση που αναγράφεται στην ετικέτα και ανάλογη με το μέγεθος της πισίνας σας. Είναι η λεγόμενη χλωρίωση σοκ, δηλαδή μια υψηλή δόση χλωρίου για την απολύμανση του νερού και την καταστροφή των μολυσμένων σωματιδίων. 

Αμέσως μετά είναι η σειρά του φυκοκτόνου, πάντα στις συνιστώμενες δόσεις. Έτσι, αποφεύγεται και ο κίνδυνος σχηματισμού φυκιών. Περίπου κάθε δύο ώρες, ελέγχετε το επίπεδο pH. Μετά τη δόση χλωρίου, σίγουρα θα το βρείτε υψηλότερο από την προηγούμενη μέτρηση. Αυτό που χρειάζεται για να το επαναφέρεις στο σωστό εύρος τιμών είναι το PhMinus. 

Τώρα, ξέρετε όλα όσα πρέπει να κάνετε… η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει.