Ποιες πρέπει να είναι οι παράμετροι του pH και του χλωρίου

Μάθετε πώς να παρακολουθείτε και να ρυθμίζετε τις τιμές του νερού στην πισίνα σας

 

 

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε πάντα υπό έλεγχο τα επίπεδα χλωρίου και pH στο νερό της πισίνας. Τόσο για την υγεία μας όσο και για αυτή των αγαπημένων μας, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στην μπανιέρα. Για παράδειγμα, πολύ υψηλό επίπεδο χλωρίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ερεθισμού του δέρματος ή των ματιών. Έτσι, επίσης, ένα χαμηλότερο επίπεδο pH.  

Η μέτρηση των τιμών δεν είναι καθόλου περίπλοκη. Ο έλεγχος των παραμέτρων πραγματοποιείται μέσω ειδικών κιτ σε σταγόνες ή ταμπλέτες.  

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά και το αποτέλεσμα είναι πάντα σαφές και ευανάγνωστο, με βάση ένα χρωματομετρικό σύστημα, ή μάλλον στη χρωματική διακύμανση που παίρνει ένα δείγμα νερού σε επαφή με τα αντιδραστήρια. Αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να διαβαστεί με τη χρωματική κλίμακα που παρέχεται στο κιτ. 

Στο  www.e-kaloudis.com  μπορείτε να βρείτε και τους δύο τύπους.  

Το κιτ δοκιμής πτώσης pH και χλωρίου , η χρήση του οποίου είναι πολύ απλή και διαισθητική.  

Το κιτ δοκιμής δισκίου pH και χλωρίου  με την ίδια λειτουργία και χρηστικότητα με το σταγόνες, αλλά με πολύ πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. 

Η ιδανική τιμή pH πρέπει να είναι μεταξύ 7,2 και 7,6  (δηλαδή πρέπει να είναι ουδέτερο pH). Αυτή η τιμή είναι ιδανική για όλους, ακόμα και για τα παιδιά. Εάν το pH είναι πολύ χαμηλό ή πολύ υψηλό, το νερό μπορεί να γίνει αρκετά διαβρωτικό ώστε να ερεθίσει το δέρμα και τους βλεννογόνους και να επηρεάσει την καλή λειτουργία άλλων χημικών προϊόντων. Για να το ρυθμίσετε, χρησιμοποιήστε τους ρυθμιστές,  PH Minus , όταν είναι απαραίτητο να το χαμηλώσετε ή  PH Plus , όταν είναι απαραίτητο να αυξήσετε την τιμή. 

Υπάρχουν αρκετές λύσεις απολύμανσης, αλλά η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική είναι το χλώριο. Η  ιδανική τιμή  χλωρίου πρέπει να είναι  μεταξύ 1 και 1,5 mg/. 

Εάν είναι πολύ χαμηλή, χρησιμοποιήστε  κοκκώδη διχλωριούχο Brillacqua  με ταχεία διάλυση, εάν είναι πολύ υψηλή, δηλαδή πάνω από 1,5 mg/l, αδειάστε ελαφρά την πισίνα και εισάγετε νέο τρεχούμενο νερό χωρίς να κάνετε καμία επεξεργασία.